23-01-2019
ЕКОЛОГИЧНИ ХОТЕЛИ – МАРКЕТИНГ

На 15 януари се проведе поредния семинар насочен към хотелите със зелено мислене в България, този път с тема на семинара: ”Маркетинг на екологични хотели”.

Гостоприемният екип на галерия Кредо Бонум отвори вратите на арт пространството за всички желаещи да научат повече как да комуникират своята екологична политика с настоящи и бъдещи туристи.

След практическите съвети как да включим клиентите на хотела в опазването на природата, как да етикираме местната и органична храна и да говорим за производителите с които работим, семинарът навлезе в дебрите на онлайн комуникацията.

Жюстин Томс от ABC Communication разказа за нуждата хотелите да познават своята аудитория, умението да поддържат интернет страници, да интригуват своите последователи в социалните мрежи и да разказват за зелените си практики в онлайн пространството.

Георги Кандев от Netpeak България пък даде 16 конкретни идеи как изградим съдържанието на сайта, за да е по-лесен за ползване от крайния клиент, но също така разпознаваем и добре котиран от търсачката на Google.

Събитието завърши по един невероятен начин – с рецепти за здравословен еко ресторант от Димитър Николов, ресторант Багри. Менюто на БАГРИ е базирано изцяло на природния сезонен принцип и съответно типично за практиките на ресторанта е да сменя артикулите си повече от 15-20 пъти в годината. Екипът на БАГРИ отделя голямо внимание на подбирането на продуктите, като основната идея на ресторанта е да дава поле за изява на екологични, органични и други натурално отгледани продукти, от малки ферми и стопанства, пречупени през призмата на готвачи с високо ниво на професионализъм.

Наред с грижата към продуктите, друга основна посока, в която работят хората от Багри е устойчивото управление на потоците от вода, енергия и отпадъци. С помощта на различни иновационни практики и с грижа към природата те успяват да постигнат зашеметяващи резултати, като например да генерират по малко от 100 литра биоразградим отпадък за месец.

Събитието се проведе с подкрепата на Германската федерална фондация за околна среда DBU.

Благодарим на всички, които отделиха време за да посетят събитието. На Вашето внимание презентациите на Жюстин, Милена и Георги.

Сподели: