13-05-2019
Чудни моменти от Софийския фестивал на науката

С голямо удоволствие, от името на сдружението, пиша тези редове за споделяне на настроението, емоциите и смисъла от едно от най-специалните събития в културно-образователния календар на столицата, а именно Софийския фестивал на науката, организиран от Британския съвет в България.

Благодарим за възможността да участваме и представим част от обучително-образователното съдържание от работата на нашето сдружение. Макар умората от срещата на десетки посетители на щанда, удоволствието от всяко детско-юношеско утвърдително кимваме след изиграването на някой пъзел, в отговор на въпроса дали преживяването е било впечатлително, беше неповторимо.

Науката в образованието и образованието в науката са предпоставки за ангажиране и израстване на мислещи и творящи млади хора и пространството, което Фестивалът предоставя за оживяването на тези словосъчетания, е необходимост от най-голяма сериозност в съвременния свят на изчерпване на природни ресурси. Науката е тази, която може да помогне на човека във възстановяването на природния капитал и проектирането на по-устойчиви решения за съвременния начин на живот и избор. Само технологиите (и пазарите, както твърдят някои експерти) няма да бъдат достатъчни.

Поздравления и за всички доброволци, които се представиха на ниво и оказаха качествена и отдадена помощ.

До нови срещи следващата година!

Сподели: