27-09-2017
ПРЕДСТОЯЩИ ПРОЖЕКЦИИ НА „В ТЪРСЕНЕ НА СМИСЪЛА“

„В Търсене на Смисъла“ (En Quête de Sens) е документален френски филм от 2015 г., който изключително добре пасва на философията на помагалото за извънкласни дейности „Зелени предприемачи Европа“, както и на усилията и надеждите ни свързани с YOUNESSES.

Това е и причината да включим прожекции на филма в програмата на експедицията свързана с предстоящите обучения за учители на тема зелено предприемачество. Събитието ще използваме и за да споделим какво се готви в кухнята на YOUNESSES.

Започваме на 29 септември в Бургас с гостоприемството на Читалище „Хамалогика“ от 19:30 ч., а после:

Варна – 5 октомври, с гостоприемството на ХАЛЕ 3, начало: 19:30 ч. и

Русе – 9 октомври, с гостоприемството на Регионален исторически музей, начало: 18:30 ч..

Прожекциите са със свободен вход.

Вероятно прожекции ще организираме и във Видин и София, но за това по-после ще споделим.

А ето и няколко думи за филма.

Изминали са 10 години от последната среща на приятелите от детинство, когато Натаниел посещава Марк в Ню Йорк. Животът им е съвсем различен. Натаниел тъкмо завършва филм на тема екология в Индия, Марк пък продава бутилирана минерална вода за международна корпорация.

Един ден обаче, Марк си чупи крака и американската мечта, която живее забавя ход. Докато е на легло той започва да гледа документалните филми на тема глобализация, които му е оставил Натаниел преди да отпътува. От този момент насетне, съзнанието му не го оставя на мира и той заминава за Индия, където заедно започват това импровизирано и епично пътешествие.

Изпълнено с моменти на неувереност, радост, невероятни свидетелства, тяхното пътешествие се превръща в инициация към изцяло нов поглед към живия свят. С филма те ни отправят покана да се присъединим към тях в преоткриване на връзката ни с природата, на щастието, на смисъла на живота. 97 минути, които ни вдъхват увереност в способността ни да променяме себе си и общество, в което живеем.

Очакваме ви с нетърпение, а както казват на френски: заповядайте, поканата е отворена за всеки!

Сподели: