14-11-2019
Представяне на „Градска наука“ – помагалото ни за учебната 2019/2020 г.

Здравейте приятели и гости, и всички,

Споделяме тези редове, за да ви информираме, че повечето модули на помагалото за извънкласни дейности „Градска наука“ са завършени и предстои провеждането на срещи-мини-обучения за представянето им на колегите преподаватели по точни и/ или природни науки, включително география и философия …

Тези срещи сме предвидили за месец януари 2020 г., като така даваме възможност за организиране на кръжочната работа през втория срок на настоящата учебна година и достатъчно време за през следващата учебна 2020/2021 година.

Модулите включват съдържание вдъхновено от няколко истории. Едната от тях е любовта към науката, чието непознаване от младите хора ги лишава от приказния свят, който тя може да разкрие, особено що се отнася от процесите във физическата среда, в която живеят. Другата е, че във времената на екологична, социална и икономическа динамика днес, науката е поприще, което може да предостави немалко професионални перспективи за тяхното бъдеще. Третата е, че избирайки темите ние хем попитахме младежите какви са проблемите в тяхната градска среда, хем ги проектирахме върху комбинацията от Осемте цели на ООН за устойчиво развитие и Тринадесетте основни сфери за действие на устойчивите градове на WWF. Има и още истории, така че, каним ви да разгърнете страниците на помагалото и да ги откриете за себе си.

С част от съдържанието можете да се запознаете от файловете, качени на посветената на проект „Градска наука“ страница. Цялостното съдържание, включените материали за провеждане на дейностите (работни листове и други), материалите за оценка – всичко това на хартия в красива кутия ще представим на живо.

А дотогава – весело и леко да е на душата и празнично на софрата.

Сподели: