18-04-2018
Обучение по проект Mont Guide +

Между 1 и 7 април в Гресоне Сен Жан, Италия, се проведе първото обучение, част от транснационалните дейности по проекта за стратегическо партньорство Mont Guide + , финансиран от Европейската програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“.

Домакин на събитието беше италианския партньор Монте Роза Академи. В обучението участваха повече от 15 представители на партньорите по проекта: AITR (Италия), Българска асоциация на водачите в природна среда, Екосистем Юръп (България), Еко Монд (България), Edufor SRL (Румъния), Professional Team SRL (Румъния) и координатора на проекта Румънската асоциация на планинските водачи.

Освен класическите занимания в зала, обучението включваше и практически занимания по великолепните писти на курорта Монте Роза.

Основни теми, дискутирани по време на обучението:

– Обмен на добри практики относно методите на професионалното образование и обучение, използвани от партньорите в обучителните дейности;
– Представяне на някои методи за управление на риска: спасяване в лавина, представено от Българска асоциация на водачите в природна среда, спасителна акция при попадане в ледникова цепнатина, представена от Румънската асоциация на планинските водачи;
– Методи за ски обучение на пистите и извън пистите, представено от Монте Роза Академи, домакин на събитието;
– Различни други практически семинари.

Сподели: