07-10-2023
Начало на проект NBS АКАДЕМИЯ!

Здравейте колеги, съмишленици, приятели,

След близо две годишна пауза отново запретваме ръкави с вдъхновяващ и перспективен образователен проект, какъвто е NBS Академия. Абревиатурата в името му е свързана с природно-базираните решения (nature-based solutions). Както много от вас знаят природата, учениците и колегите учители са традиционно в центъра на образователното съдържание, което разработваме вече 15 години. Няма да ви разочароваме и този път.

Също така традиционно, проектът е новаторски и ще предостави ресурси основани на последните научни и практически разработки от стария континент. И по-конкретно в партньорство с университети от Швеция, Австрия, Германия, Кипър и Гърция. Наши партньори за България този път са колегите от Национален център за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти. Като вярваме, че кръгът от партньори само ще се разширява в развитието на проекта в следващите три години.

Предстоят ни много вълнуващи моменти, като обучение на обучители в град Гийсен, Германия (2024 г.) и такова на учители в град Волос, Гърция (2025 г.), като и обучения през виртуална реалност. Като интересното съдържание на проекта не се изчерпва с тези продукти, но затова, когато му дойде времето. Повече информация можете да научите от страница, посветена на проекта в секция Проекти на нашия сайт.

И така, следете за новини тук и на facebook профила ни.

До нови срещи!

Сподели: